Met hartige taart kun je eindeloos variëren. Deze keer heb ik een hartige taart gemaakt voor de high tea die we met de handwerkclub hadden. Het was de eerste keer na de coronatijd, dus we vonden wel dat we er een feestje van mochten maken als we elkaar na zo’n lange tijd weer zouden zien.
Hij is snel en makkelijk om te maken. Je kunt hem ook als lunch of avondeten serveren. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op.
Als je wilt kun je op dit recept variëren naar eigen smaak. Je kunt de bacon vervangen door ham, de prei voor een ui of de walnoten voor pecannoten.

Ingrediënten:
- 6 bladen hartige bladerdeeg
- 200 gram brie
- 1 prei
- 6 plakken bacon
- 1 appel
- 3 eieren
- 200 ml room
- honing
- handje walnoten
- peper en zout
- olijfolie
- Brownie bakblik
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Vet het bakblik in en bekleed hem met de plakjes bladerdeeg.
Snij de prei in ringen en snij de bacon in reepjes/blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de prei glazig. Roer dan de bacon erdoor.
Verdeel het mengsel over de bladerdeeg. Bedek met plakjes brie. Besprenkel met niet te veel honing.
Klop de eieren los met de slagroom en peper en zout.
Giet dit mengsel over de brie. Snij de appel in plakjes en verdeel deze over de quiche. Bestrooi met walnoten.
Bak de quiche in 35 – 40 minuten gaar in de oven.
Eet smakelijk!